Spersallerg blaži alergijski konjunktivitis

Kapljice za oko proti alergiji

Ker si vaše oči zaslužijo najboljše!

Izdelek Spersallerg

Spersallerg®

Kapljice za oko

Prva pomoč pri alergijskem konjunktivitisu, ki s kombinacijo zdravilnih učinkovin deluje dekongestivno in antihistaminično ter s tem učinkovito blaži simptome in znake alergijskega konjunktivitisa.

Pakiranje: Vsebnik z 10 ml raztopine

Kdaj uporabiti kapljice Spersallerg?

Kapljice Spersallerg, ki so v lekarnah na voljo brez recepta, ublažijo draženje, pordelost in/ali srbenje oči pri očesnih alergijah. Uporabljate jih lahko za začasno lajšanje znakov in simptomov alergijskega konjunktivitisa (vnetje očesne veznice), vključno s hiperemijo očesne veznice (povečana količina krvi v veznici), hemozo (močnim edemom očesne veznice) in draženjem pri odraslih in otrocih, starih več kot 2 leti.

V kliničnih raziskavah so ugotovili, da Spersallerg deluje zelo hitro. Simptomi in znaki alergijskega konjunktivitisa so se izboljšali že po 30 minutah od prve vkapljane kapljice.

KAKO kapljice uporabljati?

Pred uporabo kapljic Spersallerg natančno preberite navodilo. O tveganjih in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Odrasli in mladostniki lahko Spersallerg vkapate v obolelo oko 2- do 3-krat na dan po 1 kapljico do 14 dni. 3 minute po vkapavanju vztrajajte z zaprtimi očmi, da povečate lokalno delovanje. Če morate v oko vkapati več različnih zdravil, počakajte z vkapavanjem naslednjega zdravila vsaj 5 minut. Pri otrocih, starih več kot 2 leti, zaradi možnih sistemskih učinkov odmerjanje ne sme preseči 1 do 2 kapljici dnevno. Zdravila ne smejo uporabljati otroci, mlajši od 2 let.
alergijski konjunktivitis pri mlajšem moškem
Kapljic Spersallerg ne smete uporabljati dlje od 14 dni, saj bi to lahko povzročilo povratno hiperemijo in toksični folikularni konjunktivitis. Prav tako jih ne uporabljajte, če sočasno uživate zaviralce monoaminooksidaz ali ste preobčutljivi na zdravilni učinkovini oz. pomožne snovi.
Nazaj na vrh