Prehransko dopolnilo za oči Nutrof Total

Prehransko dopolnilo za oči in oster vid

Ker si vaše oči zaslužijo najboljše!

Nutrof Total

Nutrof® Total

Prehransko dopolnilo za oči in oster vid

kapljica z napisom brez konzervansov

Izjemna preventiva, ki zagotavlja vse potrebne hranljive snovi za ohranjanje zdravja oči. To prehransko dopolnilo v obliki kapsul je bogato z vitamini, ki imajo antioksidativne lastnosti, minerali, omega-3-maščobnimi kislinami (EPA in DHA), očesu lastnimi pigmenti (luteinom in zeaksantinom) ter resveratrolom.

Pakiranje: 30 mehkih želatinastih kapsul

Cena: 17,95 €

V košarico

Zakaj prehransko dopolnilo za oči Nutrof Total?

Vid je za kakovost našega življenja izjemnega pomena. Sploh v zrelih letih je treba za dober vid oči ustrezno nahraniti. To so potrdile številne raziskave o vplivu različnih hranljivih snovi na delovanje oči in preprečevanje starostne degeneracije makule.

Prehransko dopolnilo za oči Nutrof Total s svojo edinstveno formulo vsebuje vse hranljive snovi, ki dokazano učinkujejo na zdravje oči, in to v ustreznih količinah. Sestava Nutrof Total se nenehno izboljšuje, saj sledi zadnjim smernicam znanosti očesnega nutricionizma ter zagotavlja, da boste vedno zaužili najsodobnejše, z raziskavami podprte hranilne snovi za vaše oči. Sestavine, med drugim tudi ribje olje najvišjega kakovostnega razreda Quality Silver Class in lutein LUTE IN (molekula, kar najbolj podobna tisti v naravi), so prvovrstne kakovosti, saj lahko le take prinašajo želene koristi.
oči starejšega moškega
Kako jemati prehransko dopolnilo za oči Nutrof Total?
Prehransko dopolnilo za oči v obliki kapsul vzamete enkrat na dan med obrokom. Kapsula je majhna in oblikovana tako, da jo zlahka zaužijete.

KAJ VSEBUJE PREHRANSKO DOPOLNILO ZA OČI NUTROF TOTAL?

zelena zelenjava na rjavi mizi
Lutein in zeaksantin
Lutein in zeaksantin sta očesu lastna pigmenta, ki sodelujeta v procesu absorpcije modre in UV-svetlobe. Tako preprečujeta nastanek prostih radikalov v rumeni pegi, predelu oči, odgovornem za oster vid.

Lutein in zeaksantin lahko zaužijete le s prehrano ali prehranskimi dopolnili. Najbolj učinkovita kemijska oblika luteina je prosta oblika in prav to vsebuje prehransko dopolnilo za oči Nutrof® Total.
Omega-3-maščobne kisline
Prehransko dopolnilo za oči Nutrof Total vsebuje omega-3-maščobne kisline EPA (40 %) in DHA (20 %) iz izjemno kakovostnega ribjega olja Quality Silver Class. DHA (dokozaheksanoična kislina) je pomemben sestavni del očesne mrežnice. Pomaga pri spremembi svetlobnega signala v električnega, poleg tega pa ščiti fotoreceptorske celice pred apoptozo – programirano celično smrtjo.

DHA pospešuje absorpcijo luteina in prav zato je pomembno, da sta DHA in lutein skupaj prisotna v sestavi ene kapsule, kot je to v Nutrof Total. EPA (eikozapentanoična kislina) ima pri zdravju oči pomembno vlogo, saj sodeluje pri regulaciji vnetnih reakcij in znižuje raven trigliceridov v krvi.

Resveratrol
Resveratrol je polifenol, ki ga najdemo predvsem v rdečem vinu in oreščkih. Deluje antioksidantno, protivnetno ter zavira razvoj oziroma nastanek novih neželenih žilic v mrežnici. Več o resveratrolu in njegovem ugodnem vplivu na oči lahko preberete na tej povezavi.
hrana bogata z omega 3 maščobnimi kislinami in resveratrolom

starejša ženska v rdeči bluzi s klobukom se sonči in pridobiva vitamin D

pomaranča kot vir vitamina C
Vitamini
Pomanjkanje vitamina D poveča tveganje za razvoj starostne degeneracije makule. Če pa je ta že razvita, lahko vitamin vseeno pomaga, saj ugodno vpliva na vnetje v začetni fazi bolezni, poleg tega pa preprečuje razrast novih žil in zabrazgotinjenje tkiva, ki se pojavita v poznejši fazi bolezni.

Vitamin E, poznan tudi kot “vsestranski antioksidant”, najdemo v visokih koncentracijah v očesni mrežnici. Njegova najmočnejša oblika je α-tokoferol, zato prehransko dopolnilo za oči Nutrof® Total vsebuje prav tega. Vitamin E ščiti biološke celične membrane pred oksidativnim stresom, deluje kot lovilec prostih radikalov in preprečuje oksidacijo lipidov.

Vitamin C je močen antioksidant, ki nevtralizira proste radikale in je tako eden izmed bistvenih preprečevalcev oksidativnega stresa. Obenem je vitamin C pomemben dejavnik pri tvorbi vitamina E. Vitamin C je pomemben za zdravje oči, saj ščiti maščobne kisline v fotoreceptorjih očesne mrežnice pred oksidativnim stresom.

Poleg tega ima vitamin C še druge pomembne funkcije, kot so sinteza kolagena, podpora imunskemu sistemu telesa in pospeševanje absorpcije železa v črevesju.
Minerali
Cinka v telesu ni veliko, vendar pa je njegova koncentracija v očeh visoka. K zdravju oči pripomore kot močen antioksidant, lovilec prostih radikalov, kofaktor superoksid-dismutaze (antioksidacijski encim), poleg tega pa sodeluje pri tvorbi rodopsina, vidnega pigmenta očesne mrežnice.

Baker pripomore k zdravju oči kot močen antioksidant in kofaktor superoksid-dismutaze.

Selen je antioksidant, lovilec prostih radikalov, kofaktor glutation-peroksidaze in superoksid-dismutaze, obenem pa deluje skupaj z vitaminom E in cinkom.
hrana bogata z minerali
Dnevni odmerek (1 kapsula) vsebuje:

Vitamini in minerali

vitamin C 60 mg
vitamin E 10 mg
cink 10 mg
selen 25 μg
baker 0,5 mg
vitamin D 5 μg

Ekstrakt Vitis vinifera

resveratrol 1 mg


Očesu lastni pigmenti

lutein 10 mg
zeaksantin 2 mg
Esencialne maščobne kisline

ribje olje Quality Silver Class 330 mg
od tega omega-3-maščobne kisline 230 mg
Nazaj na vrh