Blephademodex® za vnetje vek zaradi demodeksa

Sterilne krpice proti okužbi s pršico demodeks

Ker si vaše oči zaslužijo najboljše!

Blephademodex

Blephademodex®

Sterilne krpice prepojene z losjonom za čiščenje vek

kapljica z napisom brez konzervansov

Prava rešitev za dnevno higieno vek pri okužbi s pršico demodeks in lajšanje simptomov okužbe ali vnetja vek, ki ga demodeks lahko povzroči. Posebna krpica s prečiščenim aktivnim izvlečkom olja čajevca pršico učinkovito odpravlja ter kožo neguje in intenzivno vlaži s hialuronsko kislino.

Pakiranje: 30 sterilnih krpic

Cena: 27,95 €

V košarico

Oči brez konzervansov

Pomembno je vedeti, da lahko izdelki za oči s konzervansi dodatno poslabšajo simptome suhih oči ter na dolgi rok poškodujejo površino očesa. Pri težavah z očmi si zato pomagajte brez škodljivih konzervansov in očem omogočite okrevanje na varen način.

Več o tem

Kdaj uporabiti krpice Blephademodex®?

Pršica demodeks je najpogostejši kožni zajedalec mikroskopske velikosti. Okužba s to pršico lahko povzroči vnetje vek (blefaritis). Pojav cilindričnih lusk ob korenu trepalnic kaže na to, da ste se mogoče okužili z demodeksom.
Demodeksa ni mogoče odstraniti z običajnimi kozmetičnimi sredstvi za čiščenje; priporočamo nego s krpicami Blephademodex®.
Idealne so za:
  • dnevno higieno vek pri okužbi s pršico demodeks,
  • lajšanje simptomov okužbe ali vnetja vek zaradi pršice demodeks.

Kako delujejo krpice Blephademodex®?

Sterilne krpice Blephademodex® združujejo mehansko delovanje ter učinkovitost izvlečka olja čajevca (terpinen-4-ol) in s tem uspešno odstranijo luske, prhljaj, nečistoče in povzročitelje infekcij na vekah in trepalnicah, zlasti pršico demodeks. Obenem hialuronska kislina regenerira, pomiri in zagotovi naravno hidracijo občutljive kože okrog oči. Krpice Blephademodex® so brez konzervansov, mil in dodatnih dišav, zato po uporabi vek ni treba izpirati. Svež vonj, ki ga boste zaznali, sterilnim krpicam dajejo zgoraj navedene sestavine. Sterilne krpice Blephademodex® učinkovito lajšajo simptome, povezane z okužbo s pršico demodeks, kot so srbenje, pekoč občutek, suhost, vnetje robov vek, pordelost roba veke in občutek tujka v očesu.

Kako uporabljati krpice Blephademodex®?

  • Odprite vrečico in razgrnite krpico.
  • Krpico si ovijte okoli kazalca, tako, da z njo prekrijete konico prsta.
  • Zaprite oko in se nato z blazinico prsta, prekrito s krpico, nežno dotaknite vek in korena trepalnic.
  • Previdno masirajte veke z drobnimi krožnimi gibi, da odstranite skorjo, odmrle celice ali izločke.
  • Po uporabi držite oko še 15 sekund zaprto.
  • Ponovite na drugem očesu z novo krpico.
Ker je življenjski cikel pršice demodeks dolg od 19 do 28 dni, je treba za učinkovito odpravo pršice sterilne krpice Blephademodex® uporabljati vsak dan 4 tedne, najbolje zvečer. Če nosite kontaktne leče, jih pred uporabo krpic odstranite.


ČAJEVEC V BOJU PROTI DEMODEKSU

olje čajevca pomaga proti demodeksu

Izkazalo se je, da se z demodeksom najuspešneje bori olje čajevca. To je znano po izjemnem protimikrobnem in protivnetnem delovanju. Ker lahko olje čajevca pri uporabi okoli oči povzroča pekoč občutek, se uporablja le njegova najbolj aktivna učinkovina – terpinen-4-ol. Sicer se olje čajevca pridobiva iz drevesa z imenom čajevec iz družine Myrtaceae, ki raste v Avstraliji. Prvi so njegove zdravilne lastnosti s pridom uporabljali avstralski aborigini.

Nazaj na vrh