NUTROF® TOTAL

je prehransko dopolnilo, ki očem zagotavlja hranljive snovi.

  • Je bogat z vitamini, ki imajo antioksidativne lastnosti, minerali, omega-3 maščobnimi kislinami (EPA in DHA), očesu lastnimi pigmenti (lutein in zeaksantin) ter resveratrolom.
  • V obliki kapsul, ki jih je enostavno zaužiti. Ena kapsula vsebuje dnevni odmerek hranil.
  • Sestava je zasnovana v skladu z rezultati raziskav, kot so CLEAR, AREDS 2, ALIENOR in drugih.

Kdaj jemati NUTROF® TOTAL ?

Dnevno zadostuje zgolj ena kapsula prehranskega dopolnila NUTROF® TOTAL, ki jo vzamemo med obrokom. Kapsula je majhna in oblikovana tako, da jo je enostavno zaužiti. NUTROF® TOTAL vašim očem in celotnemu telesu zagotavlja esencialne vitamine in hranljive snovi, ki so osnova za oster vid. To so predvsem vitamini z antioksidantnimi lastnostmi, lutein in zeaksantin, vitamin D, ribje olje z omega-3 maščobnimi kislinami ter pomembni minerali in resveratrol. Edinstvena formula NUTROF® TOTAL dokazano ščiti in vzdržuje zdravje vaših oči.

Zakaj uživati NUTROF® TOTAL ?

Naš vid je za kakovost našega življenja izjemnega pomena. Za kakovosten vid v kasnejših obdobjih našega življenja je pomembno, da naše oči ustrezno nahranimo. V številnih raziskavah so strokovnjaki ugotavljali koristi različnih hranljivih snovi na delovanje očesa in preprečevanje starostne degeneracije makule.
Sestava NUTROF TOTAL je podprta z raziskavami in skrbno izbrana, tako da vsebuje vse hranljive snovi, ki dokazano učinkujejo na zdravje oči in to v pravilnih količinah. Sestava NUTROF TOTAL se stalno izboljšuje, saj sledi zadnjim smernicam znanosti očesnega nutricionizma. Tako boste vedno zaužili najsodobnejše, z raziskavami podprte hranljive snovi za vaše oči.
Sestavine, med drugimi tudi ribje olje najvišjega kakovostnega razreda »Quality Silver« in lutein LUTE IN (molekula, popolnoma podobna tisti v naravi), so prvovrstne kakovosti, saj lahko le kot take prinašajo pričakovane koristi.

Kaj vse vsebuje NUTROF® TOTAL?

 

Lutein in zeaksantin

Lutein in zeaksantin sta očesu lastna pigmenta, ki sodelujeta v procesu absorpcije modre in ultravijolične svetlobe. Tako preprečujeta nastanek prostih radikalov v rumeni pegi. Tako zaščitita poglavitni predel naših oči, ki nam omogoča oster vid.
Lutein in zeaksantin lahko zaužijemo le s prehrano ali prehranskimi dopolnili. Raziskave so pokazale, da je pomembno, da dnevno zaužijemo pravilno količino obeh pigmentov in sicer 10 mg luteina in 2 mg zeaksantina.

V kapsulah prehranskega dopolnila NUTROF® TOTAL uporabljamo zgolj lutein v prosti obliki.
Lutein je namreč za uporabo v prehranskih dopolnilih na voljo v dveh kemijskih oblikah; kot lutein v prosti obliki in kot luteinov ester. Strokovnjaki so ugotovili, da je luteinov ester precej manj učinkovit in ga je treba zaužiti dvojno količino za doseganje enakega učinka. Zato vam svetujemo, da vedno preverite, katero obliko luteina vsebuje prehransko dopolnilo, ki ga uporabljate.

Omega-3 maščobne kisline

Pomembna sestavina prehranskega dopolnila NUTROF® TOTAL je izjemno kakovostno ribje olje (EPAX), ki vsebuje Omega-3 maščobne kisline EPA (40 %) in DHA (20 %).
DHA (dokozaheksanoična kislina) je pomemben sestavni del membrane fotoreceptorskih celic v očesni mrežnici. Je pomemben dejavnik pri senzorični spremembi svetlobnega signala v električnega, pomembna pa je tudi pri razvoju in delovanju same mrežnice. DHA prav tako ščiti fotoreceptorske celice pred apoptozo – programirano celično smrtjo. Raziskave so pokazale, da DHA pospešuje absorpcijo luteina. Prav zato je pomembno, da sta DHA in lutein (ki je prav tako sestavni del prehranskega dopolnila NUTROF® TOTAL) skupaj prisotni v sestavi ene kapsule.
EPA (eikozapentanoična kislina) ima pri zdravju oči pomembno vlogo, saj sodeluje pri regulaciji vnetnih reakcij, znižuje raven trigliceridov v krvi in znižuje privzem molekul, ki pospešujejo vnetje.

 

 

 

Resveratrol

Resveratrol je polifenol, ki ga najdemo predvsem v rdečem vinu in oreščkih. Raziskave so pokazale, da resveratrol deluje antioksidantno, antiantiogeno (zavira razvoj oziroma nastanek novi neželenih žilic) in protivnetno. Prav zato je pomemben del prehranskega dopolnila NUTROF® TOTAL.
NUTROF TOTAL vsebuje toliko resveratrola kot ga najdemo v kozarcu rdečega vina.

 

 

 

Vitamini

Vitamin D (holecalciferol)
Vitamin D je v maščobah topni vitamin, ki ga proizvaja naša koža, lahko pa ga zaužijemo tudi s hrano ali prehranskimi dopolnili.
Za telo je pomembno, da ima dovolj vitamina D, saj sodeluje pri izgradnji kosti in mišic ter znižuje tveganje za številne kronične bolezni, infekcije in avtoimunske bolezni.
S starostjo količina vitamina D v telesu pogosto upada, prav pomanjkanje vitamina D pa poveča tveganje za razvoj starostne degeneracije rumene pege. Če pa je starostna degeneracija rumene pege že razvita, lahko vitamin vseeno pomaga, saj  ugodno vpliva na vnetje v začetni fazi bolezni, poleg tega pa preprečuje razrast novih žil in zabrazgotinjenje tkiva, ki se pojavita v kasnejši fazi bolezni.

Vitamin E (α-tokoferol)
Vitamin E je poznan tudi pod vzdevkom “vsestranski antioksidant”, ki ga najdemo v visokih koncentracijah v očesni mrežnici. Biološko najmočnejša oblika vitamina E je α-tokoferol, zato prav to naravno obliko uporabljamo v prehranskem dopolnilu NUTROF® TOTAL.
Vitamin E ščiti biološke celične membrane pred oksidativnim stresom, deluje kot lovilec prostih radikalov in preprečuje oksidacijo lipidov.

Vitamin C (askorbinska kislina)
Vitamin C je močan antioksidant, ki nevtralizira proste radikale in je tako eden izmed najpomembnejših preprečevalcev oksidativnega stresa. Obenem pa je vitamin C pomemben dejavnik pri tvorbi vitamina E.
Vitamin C je pomemben za zdravje oči, saj ščiti maščobne kisline v fotoreceptorjih očesne mrežnice pred oksidativnim stresom.
Poleg tega pa ima vitamin C še druge pomembne funkcije, kot so:
• Sinteza kolagena,
• pomaga imunskem sistemu telesa,
• pospešuje črevesno absorpcijo železa.

 

 

Minerali

Cink
Cinka v telesu ni veliko, vendar pa je njegova koncentracija v očesu visoka. K zdravju oči pripomore kot močan antioksidant, lovilec prostih radikalov, kofaktor superoksid-dismutaze (antioksidacijski encim), poleg tega pa sodeluje pri tvorbi rodopsina, to je vidni pigment očesne mrežnice,

Baker
Baker pripomore k zdravju oči kot močan antioksidant in kofaktor superoksid-dismutaze.

Selen
Selen je antioksidant, lovilec prostih radikalov, kofaktor glutation-peroksidaze in superoksid-dismutaze, obenem pa deluje skupaj z vitaminom E in cinkom.

DNEVNI ODMEREK (1 KAPSULA) VSEBUJE:

 

VITAMINI IN MINERALI

Vitamin C (60 mg)
Vitamin E (10 mg)
Cink (10 mg)
Selen (25 μg)
Baker (0,5 mg)
Vitamin D (5 μg)

 

EKSTRAKT VITIS VINIFERA

Resveratrol (1 mg)

 

OČESU LASTNI PIGMENTI

Lutein (10 mg)
Zeaksantin (2 mg)

 

ESENCIALNE MAŠČOBNE KISLINE

Ribje olje QUALITY SILVER class (330 mg)
Vsebuje OMEGA-3 (230 mg)

 

Ah, ta pomlad …

Čas aprilskega deževja in majskega cvetenja. Poleg tega pa je za mnoge to tudi čas sezonskih alergij in pekočih in srbečih rdečih oči. Vam je to znano? Naj vas potolažimo, da niste edini, saj so očesne alergije zelo pogost pojav. Seveda pa to ni kaj prida...

Kako učinkovito rešiti težavo suhih oči

Thealoz Duo kapljice za suho oko so najboljša rešitev za vse, ki imajo suhe, razdražene in utrujene oči. Vsebujejo edinstveno kombinacijo, ki vlaži, ščiti in obnavlja površino suhega očesa.

Zdrava hrana za zdrave oči

Prava prehrana bo poskrbela za ohranjanje zdravja naših oči in pripomogla k dobremu vidu.

Digitalno naprezanje oči

V času, ko se raznovrstnim ekranom skoraj ne moremo več izogniti, je digitalno naprezanje očesa postala resna zdravstvena težava in eden glavnih »stranskih učinkov« uporabe računalnika.

Oči in ličila

Ženske, saj poznate tisti občutek, ko se z metlico za maskaro po nesreči zbodete v oko ali veko? Čeprav boleč, je ta »udarec« za oči pravzaprav še najmanjša nevarnost. Ličila in nekatera kozmetična sredstva so pogosto lahko razlog za alergično reakcijo, zato vedno...

Znaki, da je čas za pregled oči

Redni pregledi oči pri zdravniki so vedno dobra ideja, a nekateri razlogi zahtevajo tudi kak vmesni pregled.