Brez skrbi za oči

Poskrbite za svoje oči in uporabljajte kapljice za oči brez konzervansov.

Konzervanse so proizvajalci v preteklosti (v 50. letih prejšnjega stoletja) redno dodajali pripravkom za oči, saj so jih varovali pred namnožitvijo bakterij v pripravku. S tem so podaljšali uporabnost pripravka tudi do treh mesecev.

Izkazalo se je, da konzervansi niso najbolj primerni za uporabo v kapljicah za oči, saj povzročajo okvare celic na očesni površini. Zato so za oči najbolj primerne »umetne solze« brez konzervansov, ki vsebujejo le snovi, ki jih prizadeto oko zares potrebuje.

Konzervansi in zdravje oči

V očesnih pripravkih se najpogosteje uporablja konzervans benzalkonijev klorid, ki je pogosto prisoten v očesnih kapljicah, tudi antiglavkomskih, ki jih morajo bolniki uporabljati redno. Učinek konzervansov se kopiči in lahko povzroči medikametozni konjunktivitis in okvare na površini očesa, ki se le še stopnjujejo. Zato so za vse težave z očmi najbolj primerne umetne solze brez konzervansa, saj vsebujejo le snovi, ki jih prizadeto oko potrebuje.

Inovacija za zdravje oči

Težavo s konzervansi je v preteklosti najbolje reševala embalaža z enkratnim odmerkom, ki ne potrebuje konzervansa. Vendar pa so se hitro pokazale slabe strani takšne embalaže, predvsem strošek in velika količina odpadne embalaže. V devetdesetih letih 20. stoletja pa je podjetje Thea predstavilo revolucionarno plastenko, ki je omogočala shranjevanje večje količine pripravka za oči brez konzervansov. Danes se takšna embalaža uporablja za izdelke Thealoz® Duo in Hyabak®.

Boj za očesne izdelke brez konzervansov

Oglejte si zanimiv video o razvoju dozirne embalaže, ki danes omogoča zdravila za oči brez konzervansov.

Ah, ta pomlad …

Čas aprilskega deževja in majskega cvetenja. Poleg tega pa je za mnoge to tudi čas sezonskih alergij in pekočih in srbečih rdečih oči. Vam je to znano? Naj vas potolažimo, da niste edini, saj so očesne alergije zelo pogost pojav. Seveda pa to ni kaj prida...

Kako učinkovito rešiti težavo suhih oči

Thealoz Duo kapljice za suho oko so najboljša rešitev za vse, ki imajo suhe, razdražene in utrujene oči. Vsebujejo edinstveno kombinacijo, ki vlaži, ščiti in obnavlja površino suhega očesa.

Zdrava hrana za zdrave oči

Prava prehrana bo poskrbela za ohranjanje zdravja naših oči in pripomogla k dobremu vidu.

Digitalno naprezanje oči

V času, ko se raznovrstnim ekranom skoraj ne moremo več izogniti, je digitalno naprezanje očesa postala resna zdravstvena težava in eden glavnih »stranskih učinkov« uporabe računalnika.

Oči in ličila

Ženske, saj poznate tisti občutek, ko se z metlico za maskaro po nesreči zbodete v oko ali veko? Čeprav boleč, je ta »udarec« za oči pravzaprav še najmanjša nevarnost. Ličila in nekatera kozmetična sredstva so pogosto lahko razlog za alergično reakcijo, zato vedno...

Znaki, da je čas za pregled oči

Redni pregledi oči pri zdravniki so vedno dobra ideja, a nekateri razlogi zahtevajo tudi kak vmesni pregled.